Bosvruchten chia jam

Bosvruchten chia jam

‘Zoet’ broodbeleg wordt meestal niet geassocieerd met gezond. Hagelslag, chocopasta en jam zijn over het algemeen erg rijk aan geraffineerde suikers. Voor een keer geen probleem, maar liever niet voor iedere dag. Hoewel ik erg van hartig houdt, is wat zoets af en toe ook zeker lekker. Smeer deze jam op een broodje, gebruik hem als topping op je pannenkoek of doe een lekkere schep op je yoghurt.

 

 

Bosvruchten chia jam
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt, Lunch
Aantal porties: 1
Ingrediënten
  • 4 pluots of pruimen
  • 150 gram diepvries bosvruchten
  • 1 EL maple syrup of ahornsiroop
  • 1 EL citroensap
  • 2 EL chiazaad
Zo maak je het
  1. Snij de pluots in stukjes
  2. Doe deze samen met de bosvruchten in een steelpannetje
  3. Breng het fruit aan de kook
  4. Voeg de maple syrup en het citroensap toe
  5. Laat het geheel 10 minuten rustig pruttelen, roer af en toe door
  6. Het fruit is nu zacht geworden, druk dit fijn met een vork of pureer met een staafmixer
  7. Voeg het chiazaad toe aan de jam en roer dit door
  8. Laat de jam volledig afkoelen en bewaar in een dicht potje in de koelkast

 

 

Heb jij dit recept gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien! 



1 thought on “Bosvruchten chia jam”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: