Bruschetta met tomaat en avocado

Bruschetta met tomaat en avocado

Van besteldesembrood.nl kreeg ik een heerlijk volkoren speltbrood opgestuurd. Ik maakte er deze heerlijke bruschetta met tomaat en avocado mee. Heerlijk voor bijvoorbeeld je paas brunch Ben je benieuwd naar het recept en naar deze broden? Lees dan zeker even verder! 

 

 

Desem brood

In de supermarkt vinden we vaak brood gemaakt met gist. Gist is een product wat zorgt voor het rijzen van het brood, de luchtigheid. Bij een desem brood wordt geen gist gebruikt maar zuur desem voor het rijs proces. Vaak zijn ze hierdoor voller van smaak, hebben ze een knapperige korst en zijn wat wat steviger maar toch luchtig. Ik haal graag een desem brood bij de bakker, ze zijn gewoon erg lekker. Om het nog wat makkelijker te maken kun je nu ook je desem brood thuis laten bezorgen. Via besteldesembrood.nl kies je 4 verschillende desem broden, deze worden bij je thuis geleverd in plastic. Op deze manier zijn ze nog ongeveer 2-3 weken houdbaar. Je bakt ze zelf nog af voor het eten. Wat mij betreft is dit ideaal en lekkerder dan wanneer je al je brood in de diepvries moet leggen. Bovendien ruikt je huis alsof je zelf net een heerlijk brood hebt gebakken. 

 


Bruschetta met tomaat en avocado
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt, lunch, brunch
Aantal porties: 2
Ingrediënten
  • 2 sneeën brood
  • 1 avocado
  • 1 tros tomaat of ongeveer 7 cherry tomaatjes
  • 1 teen knoflook (of 2 kleintjes)
  • 1 limoen
  • ¼ rode ui
  • 3 TL olijfolie
  • 1 TL balsamico azijn
  • 1 TL bascilicum
  • zout & peper
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak eerst de tomaten salsa, hierdoor kan de marinade alvast intrekken.
  3. Snij de cherry tomaten in stukjes en snipper het uitje.
  4. Roer de tomaat en de ui door elkaar in een kommetje. Doe hierbij het sap van een halve limoen, 1 TL olijfolie, de balsamico en de bascilicum. Pers het teentje knoflook erbij en roer het geheel goed door.
  5. Breng naar smaak nog peper en zout toe.
  6. Neem nu 2 sneeën brood, leg deze op een bakplaat met bakpapier. Besmeer met 1 TL olijfolie en op bak voor 8-10 minuten in de oven. Draai het brood op, smeer de andere kant nu in met 1 TL olijfolie en leg nog terug in de oven voor 5-7 minuten. Heeft je oven een grill stand, gebruik die dan steeds de laatste 2 minuten.
  7. Prak ondertussen de avocado.
  8. Beleg de geroosterde brood royaal met de avocado en maak af met de tomaten salsa.

 

 

Heb jij deze vegan bruschetta met tomaat en avocado gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: