Flully vegan American protein pancakes

Flully vegan American protein pancakes

Tijdens onze vakantie in Floida at ik ze meerdere malen, van die echte goede dikke maar toch luchtige American pancakes. Ik vind ze heerlijk. De echte Amerikaanse variant is natuurlijk niet de meest gezonde, witte bloem, suiker en behoorlijk wat boter maken deze schatjes niet iets voor iedere dag. Wat wel iedere dag kan is deze gezondere en vegan variant. Minder vet, meer vezels en meer eiwitten dan de ‘normale’ versie. Een stuk verantwoorder dus maar zeker niet minder lekker en fluffy deze protein pancakes. Kijk je mee naar het recept?

 

 

Flully vegan American protein pancakes
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt, brunch
Aantal porties: 2
Ingrediënten
  • 170 gram volkoren speltmeel of boekweitmeel voor een volkoren variant
  • 30 gram vegan proteinpoeder (vanille smaak)
  • Óf neem 200 gram meel in totaal
  • 1 TL bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 EL zonnebloem olie of gesmolten kokosolie
  • 1 TL kaneel
  • 1 TL vanille extract
  • 1 TL citroensap
  • 200 - 250 ml ongezoete plantaardige melk
  • toppings als maple syrup, fruit en kokosrasp
Zo maak je het
  1. Roer alle drogen ingrediënten in een kom door elkaar.
  2. Roer daarna de olie door het meel.
  3. Doe als laatste het citroensap en de melk door het meel. De hoeveelheid is een beetje afhankelijk van het type meel en/of proteïne poeder die je gebruikt. Voeg beetje bij beetje toe tot er een wat dikker maar wel glad beslag ontstaat.
  4. Doe wat olie in een pan en bak hierin de pannenkoekjes aan beide kanten bruin.
  5. Verveer de pancakes met vers fruit, maple syrup en wat kokosrasp.

 

 

 

Macro’s voor 1 portie (helft van het recept) zonder toppings
411 calorieën
28 gram eiwitten
53 gram koolhydraten
9 gram vet

Heb jij deze Flully vegan American protein pancakes gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

 

 



1 thought on “Flully vegan American protein pancakes”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: