Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten

Een zoete snack vind ik nooit zo moeilijk, fruit doet het voor mij altijd goed. Maar rond de middag heb ik meestal zin in iets hartigs en om dan te voorkomen dat ik honger krijg voor de avond, wil ik het liefst ook dat het redelijk eiwitrijk is. Een handje noten vind ik dan vaak heerlijk maar dit zijn door de goede vetten wel calorie bommetjes. Het is dus verstandig om niet direct een hele zak leeg te eten, maar soms heb ik wel zin om gewoon ‘veel’ te eten. Deze geroosterde kikkererwten zijn daarom ideaal. Ze zijn lekker hartig en knapperig van smaak en zijn daarnaast een goede bron van eiwitten en vezels. De perfecte ‘4 uur’ snack om je verzadigd te houden tot het diner. Nog een pluspunt van deze jongens is dat ze snel en makkelijk gemaakt zijn. Je maakt makkelijk een grote hoeveelheid waarmee je vervolgens de hele week mee kan doen. Een win-win situatie dus, eetsmakelijk!

 

 

Geroosterde kikkererwten
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Snack, tussendoor
Ingrediënten
  • kikkererwten uit blik (zoveel als je wilt)
  • grof zeezout
  • 4 seizoenen peper
  • paprika poeder
  • knoflook poeder
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Spoel de kikkererwten goed af en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier
  3. De kikkererwten zijn nu waarschijnlijk nog een beetje vochtig, hierdoor is het niet nodig extra olie toe te voegen
  4. Kruid nu de kikkererwten naar smaak met peper, zout, paprika- en knoflookpoeder
  5. Schuif de bakplaat de oven in voor zo'n 15-20 minuten
  6. Schep de kikkererwten halverwege een keer om
Opmerkingen
Deze kikkererwten zijn lekker als 'borrelnootje' maar kunnen ook prima door een salade of bij een gerecht.
Bewaar tot 5 dagen in een luchtdichte pot in de koelkast

Geroosterde kikkererwten (100 gram)
130 calorieën
8 gram eiwitten
15 gram koolhydraten
3 gram vet

 

Heb jij dit recept gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien! 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: