Gezonde en vegan Breakfast Pizza

Gezonde en vegan Breakfast Pizza

Wat nou als je met een pizza kan ontbijten die nagenoeg dezelfde ingrediënten bevat als je ‘normale’ havermout ontbijtje? Dan start je je dag toch gewoon met pizza! Oké hij moet in de oven en kost dus in de ochtend net wat meer tijd dan je havermout, maar dit is absoluut een goede vervanger. Het heeft me wel een aantal pogingen gekost deze pizza te laten slagen. Door geen eieren aan het deeg toe te voegen is het wat lastiger om hem goed krokant te krijgen. Maar… het is gelukt en ik deel nu het recept voor deze gezonde en vegan breakfast pizza met je.

 

 

Gezonde en vegan Breakfast Pizza
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt
Aantal porties: 1
Ingrediënten
  • 1 banaan
  • 50 gram havermout
  • 10 gram lijnzaad
  • 2 EL water
  • 1 TL pindakaas (proef je niet echt terug maar is wel belangrijk voor de structuur)
  • 1 TL kaneel
  • snuf zout
  • Beleg naar keuze
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de lijnzaad en het water bij elkaar in een bakje. Laat dit 10 minuten staan zodat het een papje wordt.
  3. Prak ondertussen de banaan met een vork tot een glad mengsel.
  4. Doe de havermout, de kaneel, de pindakaas en het zout bij de banaan en roer goed door elkaar.
  5. Voeg nu ook het lijnzaad papje bij het deeg en zorg dat alles goed gemengd is.
  6. Leg een velletje bakpapier op een ovenrooster en verspreid hierover het pizza deeg.
  7. Bak de pizza nu voor 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Voor het mooiste resultaat draai je de pizza halverwege een keer om.
  8. Beleg de pizza nu met alles wat jij lekker vind. Denk bijvoorbeeld aan plantaardige yoghurt, jam, pindakaas, vers fruit, kokos snippers gehakte noten of misschien zelfs wel gehakte chocolade?

 

 

Macro’s voor 1 pizza bodem
392 calorieën
11 gram eiwitten
53 gram koolhydraten
14 gram vet

Heb jij deze gezonde en vegan Breakfast Pizza gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: