Healthy vegan pizza, mijn favoriete recept

Healthy vegan pizza, mijn favoriete recept

Pizza staat niet bekend als een erg gezond gerecht maar wel als erg lekker. Deze versie is volledig vegan en bevat dus geen dierlijke producten. Geen vlees, geen kaas. Maar ik beloof je, je gaat het niet missen.

Voor de bodem heb je verschillende opties. Een kant en klare bodem is het snelst en makkelijkst maar vaak niet rijk aan voedingsstoffen. Een bodem met gist moet lang rijzen en vind ik daarom vaak niet handig. In de supermarkt is nu ook mix te koop om volkoren pizza bodems mee te maken, die gebruik ik in dit recept. De pizza is belegt met verschillende groente maar hierin kun je zelf een keuze maken. Als vervanging voor kaas gebruik ik deze keer vegan kaas. Deze is gewoon in de supermarkt te vinden, maar vaak alleen in plakken en niet geraspt. Vandaar dat ik de kaas onder de groente leg. Hoewel hij niet helemaal uitloopt zoals normale kaas dat zou doen, smelt hij erg goed en wordt hij lekker zacht en smeuïg. Restjes pizza warm je de volgend dag nog even op als lunch. Geniet ervan!

 

 

Mijn favoriete vegan pizza recept
 
Door:
Soort recept: Dinner
Aantal porties: 3-4
Ingrediënten
  • 1 pak volkoren pizzabodem mix (koopmans)
  • 200 gram passata di pomodore (gezeefde tomaten)
  • 1EL tomatenpuree
  • italiaanse kruiden (1 TL oregano, 1TL basilicum, 1TL tijm), peper, zout, knoflook poeder, paprika poeder
  • 1 broccoli
  • 1 rode ui
  • 100 gram kastanje champignons
  • 150 gram kikkererwten uit blik
  • 10 cherry tomaten
  • (vegan) kaas
Zo maak je het
  1. Maak de pizza bodem zoals staat beschreven op de verpakking
  2. Snij de broccoli in roosjes en blancheer deze kort
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden
  4. Roer voor de saus de gezeefde tomaten, tomaten puree en de kruiden naar smaak door elkaar
  5. Snij de champignons in plakjes, de rode ui in halve ringen en de cherry tomaten door midden
  6. Rol de pizza bodem uit en besmeer met en goede laag pasta saus
  7. Verspreid hierover de plakjes kaas
  8. Verdeel de groente als laatste over de pizza en bestrooi eventueel met nog wat extra kruiden
  9. Zet de pizza nu 15 minuten in de oven
Opmerkingen
Dit recept is voor 1 grote plaatpizza of 2 grote ronde pizza's. Door de volkoren bodem vult de pizza meer dan een 'normale' pizza en kunnen hier makkelijk 3 tot 4 personen van eten

 

 

Heb jij dit recept gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien! 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: