KERST: 3x vegan bijgerechten

KERST: 3x vegan bijgerechten

Oké die geweldige Mushroom Wellington ga je maken als hoofdgerecht tijdens je kerstdiner, maar wat komt hier nu naast? Er zijn ontzettend veel bijgerechten te verzinnen. Verschillende soorten groenten, salades maar ook aardappel gerechten. In deze blogpost ga ik je 3 verschillende vegan bijgerechten laten zien. Allemaal makkelijk en ook snel te maken. Perfect om je kerstdiner mee op te vrolijken. Een linzensalade, geroosterde groene asperges en een puree van pastinaak. 

 

 

KERST: 3x vegan bijgerechten
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Bijgerechten, Kerst
Aantal porties: 2-4
Ingrediënten
  • Geroosterde Aspergers:
  • 350 gram groene asperges
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Linzen salade:
  • 200 gram linzen
  • 1 rode ui
  • 10 cherry tomaten
  • gedroogde abrikozen
  • citroensap
  • olijfolie
  • komijnzaad
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • Pastinaak puree:
  • 500 gram pastinaak
  • 2 tenen knoflook
  • tijm
  • peper en zout
  • (optioneel: scheutje kokosmelk)
Zo maak je het
  1. Groene asperges:
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Was de asperges en snij de onderkant eraf (ongeveer 2-3cm).
  4. Leg de asperges op een bakplaat met bakpapier.
  5. Verdeel hierover wat olijfolie, peper en zout.
  6. Bak de asperges 12-15 minuten in de oven
  7. Linzen salade:
  8. Was de linzen en laat ze uitlekken.
  9. Snipper de rode ui.
  10. Snij de cherry tomaten door de helft.
  11. Snij de gedroogde abrikozen in 4 kwarten.
  12. Doe de linzen, de rode ui, de cherry tomaatjes en de gedroogde abrikozen in een schaal.
  13. Mix voor de dressing 1-2 EL citroensap, peper, zout, olijfolie, en komijn.
  14. Roer de dressing door de salade.
  15. Snij wat peterselie en roer dit als laatste door de salade.
  16. Pastinaak puree:
  17. Schil de pastinaak en snij in blokjes.
  18. Kook de pastinaak in ongeveer 20 minuten tot hij goed gaat is.
  19. Met een stamper pureer je de pastinaak. Je kan zelf kiezen hoe fijn je hem stampt.
  20. Pers de tenen knoflook uit boven de puree.
  21. Voeg tijm, peper en zout toe (en optioneel een scheutje kokosmelk).
  22. Roer de puree nog even goed door en stamp nog wat fijner als gewenst.
Opmerkingen
Ik had nog wat bladerdeeg over van het hoofdgerecht. Hier maakte ik kerstboompjes van en bestrooide deze met wat maanzaad.

 

 

 

 

Heb jij één van deze vegan bijgerechten gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: