Meloen ijs

Meloen ijs

De zomer zit er ondertussen wel op, de dagen zijn kouder en korter en het zomerfruit verdwijnt langzaam de winkels weer uit. Toch vond ik afgelopen weekend nog een paar heerlijke galia meloenen op de markt voor een zacht prijsje. Met het idee dat dit wel eens de laatste zouden kunnen zijn besloot ik er eentje mee te nemen. De eerste helft aten we begin van deze week al of, gewoon zo uit het vuistje. Die andere helft lag nog in de koelkast te wachten en gisteren avond besloot ik hem in de stukjes in de diepvries te leggen. Klinkt gek? Ik bewaar altijd wat bananen in de diepvries om smoothies mee te maken, dus ik dacht dat dat met meloen ook moest kunnen. Vanmorgen maakte ik er dit heerlijke ijs van, samen met wat granola en de laatste verse munt uit de tuin stond er zo een heerlijke ontbijtje voor me klaar. 

 

 

Meloen ijs
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt, Dessert
Aantal porties: 1
Ingrediënten
  • een halve galia meloen
  • 1 banaan
  • een paar takjes verse munt
  • 3 ET alpro go on (of kwark)
  • toppings naar keuze: granola, vers fruit
Zo maak je het
  1. Begin de avond van te voren
  2. Snij de meloen in blokjes en doe deze in een ziplock bag in de diepvries
  3. Pel de banaan en doe deze ook in een zakje in de diepvries
  4. (wil je net als ik het ijs in de meloen serveren? Doe deze dan in aluminium folie en leg terug in de koelkast)
  5. 's Ochtends ben je in een mum van tijd klaar
  6. Doe het bevroren fruit samen met de plantaardige kwark en de muntblaadjes in een goede blender en mix dit tot een mooie gladde dikke massa
  7. Schep het ijs een een schaaltje of je halve meloen
  8. Serveer met granola, vers fruit en nog wat verse munt
Opmerkingen
Door snel te werk te gaan zal je ijs redelijk bevroren blijven. Wil je het ijs als toetje serveren? Doe je mix uit de blender dan nog even terug in de diepvries

 

 

Heb jij dit recept gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien! 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: