Not So Red Velvet Cake : Vegan & Healthy

Not So Red Velvet Cake : Vegan & Healthy

Morgen is het weer zo ver, de dag van de liefde, Valentijnsdag. Overal zie je roze en rode hartjes. Ik wilde graag een red velvet cake maken voor deze dag. Een gezonde variant die helemaal vegan is en zonder kleurstoffen. Ik gebruikte rode biet voor een rode kleur en het beslag zag er geweldig uit. Eenmaal uit de oven bleek de cake toch niet meer zo rood. Door het bakproces was de rode biet gaan oxideren waardoor het meer een bruinige chocolade taart was geworden. Tijdens het proeven bleek hij echter wel heel erg lekker! Daarom deel ik vandaag toch het recept voor deze healthy vegan red velvet cake. Wil je hem extra valentijnsachtig maken kun je wat rood fruit op de bovenkant leggen. 

 

 

Not So Red Velvet Cake : Vegan & Healthy
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Aantal porties: 10
Ingrediënten
  • Cake:
  • 200 gram speltmeel
  • 150 ml amandelmelk
  • 2 vers gekookte rode bieten (ongeveer 170 gram)
  • 1 banaan
  • 1 EL rauwe cacao poeder
  • 1 TL bakpoeder
  • 1 TL baking soda
  • 2 EL agave siroop
  • 1 TL vanille
  • 1 EL kokosolie (ongeveer 20 gram)
  • 4 dadels
  • snuf zout
  • Frosting:
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 TL vanille
  • 2 EL agave siroop
Zo maak je het
  1. Zet het blik kokosmelk de avond van te voren in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Doe de banaan, de bieten en de dadels in een keukenmachine. Mix tot een mooie massa.
  4. Doe in een aparte kom alle droge ingrediënten bij elkaar en roer door.
  5. Smelt de kokosolie en doe dit samen de vanille bij in de keukenmachine. Mix weer even goed door.
  6. Doe als laatste alle droge ingrediënten bij de in de keukenmachine en mix tot een glad beslag.
  7. Bekleed een kleine springvorm met bakpapier, vet de randjes in en stort het beslag in de vorm.
  8. Zet voor 45 minuten in het midden van de oven.
  9. Laat de taart volledig afkoelen voor je hem verder gebruikt.
  10. Maak ondertussen de frosting.
  11. Open het blik kokosmelk, door de nacht in de koelkast is de harde kokoscrème naar boven gekomen. Schep dit er vanaf en doe in een schone keukenmachine of kom. Het waterige gedeelte gebruik je niet!
  12. Doe nu de vanille en de agave siroop bij de kokoscrème en mix of roer dit door elkaar tot een gladde massa ontstaat.
  13. Als de cake helemaal is afgekoeld bekleed je hem met de frosting.
Opmerkingen
Tip: probeer eens 1 TL citroensap toe te voegen aan het beslag. Dit zorgt voor meer luchtigheid maar kan ook het oxidatie proces van de bieten tegen gaan waardoor de rode kleur helderder zal blijven.

 

 

Heb jij deze healthy vegan red velvet cake gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: