Pita broodjes met pompoenpuree en vissticks

Pita broodjes met pompoenpuree en vissticks

Vandaag een snel en makkelijk receptje met maar 4 ingrediënten. Nu de pompoen weer volop te koop is in de supermarkten maak ik daar gretig gebruik van. Deze keer besloot ik de zoetige smaak van pompoen te combineren met vissticks. Niet zomaar vissticks, maar deze vegetarische woezel & pip vissticks van jumbo. Van veel mensen hoorde al ik dat deze heel erg lekker waren en nu heb ik ze eindelijk eens geprobeerd. Ik moet toegeven, ze zijn inderdaad heerlijk. De vissticks zijn haast niet te onderscheiden van echte vis. Iemand die niet weet wat er voor hem wordt geserveerd zal het verschil niet proeven. Mocht je toch graag echte vissticks gebruiken is dat natuurlijk ook een prima. Deze maaltijd is voedzaam en staat binnen no time op tafel. Voor gezinnen met kinderen is dit ook zeker een aanrader, ze zullen ervan smullen en genoeg groente en voedingsstoffen binnen krijgen. 

 

 

Pita broodjes met pompoenpuree en vissticks
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Diner, Lunch
Aantal porties: 2
Ingrediënten
  • 4 volkoren pita broodjes (of andere pita broodjes naar wens, speltbroodjes, glutenvrij etc.)
  • 200 gram (vegetarische) vissticks
  • halve flespompoen (ongeveer 600 gram)
  • 50 gram rucola
  • peper, zout en optioneel chilipoeder
Zo maak je het
  1. Schil de pompoen en snij deze in blokjes
  2. Kook de pompoen 15 minuten zodat hij goed zacht is
  3. Bak ondertussen de vissticks in een pan
  4. Bak de pita broodjes af in de oven of stop ze in een broodrooster
  5. Giet de pompoen af en stamp deze fijn met wat peper, zout en chilipoeder naar smaak
  6. Snij de pita broodjes op, smeer er een laag pompoen puree op, leg de vissticks erin en wat rucola

 

Heb jij dit recept gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien! 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: