Pompoen havermout

Pompoen havermout

Dit recept geeft me echt een sinterklaas gevoel. Pompoen, havermout en speculaaskruiden zijn de perfecte ingrediënten om je koude morgen goed te starten. Je maakt het ontbijtje vast in de avond klaar en geniet ‘s morgens van een lekker ontbijtje. Dezelfde hoeveelheid ingrediënten zou je ook kunnen gebruiken voor warme havermout, je kookt alle ingrediënten dan in een pannetje. De pompoen smaakt lekker zoet en je hebt direct wat extra groente binnen zo vroeg op de dag! 

 

Pompoen havermout
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt
Aantal porties: 1
Ingrediënten
  • 100 gram pompoenpuree (gekookte pompoen fijn gestampt of uit een pakje/blikje)
  • 40 gram havermout
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 TL koekkruiden
  • 1 TL kaneel
  • toppings optioneel: walnoten, pompoenpitten, rozijnen, kokos, pindakaas
Zo maak je het
  1. Roer alle ingrediënten door elkaar en zet in de koelkast
  2. De volgende ochtend maak je havermoutje af met toppings die je zelf lekker vind

 

 

 

Heb jij dit recept gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien! 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: