Thaise curry met zoete aardappel & bloemkool

Thaise curry met zoete aardappel & bloemkool

Zoete aardappel doet het bij ons altijd goed op tafel. Vaak gaat hij ongeschild de oven in maar vandaag gebruiken we hem eens anders. Bloemkool is wat minder favoriet maar door hem op deze manier te verwerken heb je haast niet door dat hij aanwezig is. De curry is romig door de kokosmelk en de curry paste maakt hem lekker pittig. Hoe pittig hij precies wordt bepaal je zelf door wat te spelen met de hoeveelheid curry paste en limoensap. Op deze manier is het recept zowel voor de diehard curry liefhebbers als de jongere kinderen prima te doen.

Eet smakelijk!

 

 

Thaise curry met zoete aardappel & bloemkool
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Diner
Aantal porties: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 2 zoete aardappelen (ongeveer 400 gram)
  • 1 rode paprika
  • 2-3 EL rode currypaste (kijk even goed in de supermarkt welke currypaste je neemt, kies er een met het liefst zo min mogelijk toevoegingen. Zelf maken is de beste optie).
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gram kikkererwten
  • olijfolie
  • peper, zout, gemberpoeder
  • 1 limoen
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • verse koriander
  • handje cashewnoten (ongeveer 50 gram)
Zo maak je het
  1. Snij de bloemkool in roosjes en was deze
  2. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes
  3. Was en snij de paprika in stukjes
  4. Dat was het voorbereidende werk. Zet nu een grote (braad)pan op het vuur, laat deze warm worden en doe er een scheutje olijfolie in.
  5. Doe de bloemkool en zoete aardappel in de pan en bak dit een paar minuutjes.
  6. Voeg de paprika toe en bak deze nog een paar minuutjes mee.
  7. Voeg nu de tomatenblokjes, kokosmelk en currypaste toe aan de groente. Roer het geheel goed door.
  8. Snij de limoen door en voeg het sap van een halve limoen toe aan de curry.
  9. Laat de curry 20 minuten pruttelen op laag vuur. Proef tussendoor en voeg naar wens nog peper, zout en extra gember toe.
  10. Spoel de kikkererwten af en voeg deze toe aan de curry. Laat het geheel nog 10 minuten doorkoken.
  11. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  12. Serveer de curry met de rijst en verdeel hier nog wat verse koriander en de cashew noten over. Snij de overige halve limoen in plakjes en leg deze op de curry.

 

 

Heb jij dit recept gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien! 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: