Tupperware Thursday: Een salade als lunch

Tupperware Thursday: Een salade als lunch

Zo het lijkt een eeuwigheid geleden maar vandaag verschijnt er eindelijk weer een nieuw recept op mijn blog. In het nieuwe jaar hebben veel mensen ‘gezonder eten’ hoog op het lijstje staan met goede voornemens. De bekende boterhammetjes worden weer vervangen door een salade als lunch, maar hoe zorg je dat je niet na een uurtje alweer honger hebt? In deze tupperware thursday laat ik je zien hoe je een salade als lunch eet die je voor langere tijd verzadigd houd en waar je daadwerkelijk energie uit haalt voor de rest van je school of werkdag. Volg onderstaand stappenplan om je eigen power salade te bouwen. 

 

 

 

Tupperware Thursday: Een salade als lunch
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Lunch, Diner
Aantal porties: 1
Ingrediënten
  • alles optioneel naar wens
  • bladgroenten
  • granen
  • peulvruchten
  • rauwkost of gedroogde groenten
  • noten en zaden
  • dressing
Zo maak je het
  1. Stap 1: Kies een bladgroenten als basis
  2. Neem bijvoorbeeld spinazie, rucola, ijsbergsla of wacht dat je van boerenkool?
  3. Stap 2: Kies je vezels en granen
  4. Ga voor volkoren pasta, rijst, quinoa of couscous. Het is ook lekker om zelf croutons te maken van (oude) volkorenbrood.
  5. Stap 3: Kies je extra (gedroogde) groente of fruit
  6. Voeg bijvoorbeeld komkommer, paprika, wortel, tomaat, bietjes, maïs, rode ui of gegrilde courgette toe. Maar denk ook eens aan gedroogde tomaatjes of augurk.
  7. Hou je van zoet kies dan voor fruit zoals een appel, peer, sinasappel, pruim of gedroogd fruit als rozijnen of dadels.
  8. Stap 4: Kies voor eiwitten en goede vetten
  9. Peulvruchten zijn een goede bron van eiwitten en vezels, neem bijvoorbeeld linzen, kikkererwten, zware bonen of kidney bonen.
  10. Gebakken tofu, tempé of een avocado zijn ook goede opties.
  11. Noten en zaden zijn ook goede bronnen van eiwitten en vetten en zorgen direct voor een extra crunch in je salade. Kies bijvoorbeeld voor walnoten, amandelen, pecannoten, cashew noten of pinda's. Als zaden kun je onder andere kiezen uit: pompoenpitten, pijnboompitten, sesam zaad, zonnebloempitten of hennep zaad.
  12. Stap 5: Kies je dressing
  13. En dan bedoel ik natuurlijk niet een kant-en-klare, maar eentje die je zelf maakt. Neem die los mee in de klein bakje om je salade knapperig te houden.
  14. Mijn favoriete dressing bestaat uit 1EL olijfolie, 1 EL balsamico azijn, 1 TL citroensap, 1 TL mosterd, 1 TL maple syrup en wat peper en zout.
  15. Verse kruiden zijn ook erg lekkere smaakmakers voor je salade, denk eens aan koriander, peterselie, munt of basilicum.

 

 

 

 

Maak jij wel eens een salade als lunch? Deel je foto op instagram en tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien! 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: