Tupperware Thursday: Gebakken rijst met sperziebonen

Tupperware Thursday: Gebakken rijst met sperziebonen

Vandaag in tupperware thursday een gerecht dat ik eigenlijk heel vaak maak. Tijdens mijn tijd in Australië maakte ik dit voor het eerst en het is een favorietje gebleven. Het is simpel maar toch smaakvol en bevat veel groenten. Je eet de gebakken rijst thuis warm met een goede saté saus of neemt het mee voor onderweg. Want ook koud is dit lekker te eten als een knapperige rijstsalade. Een lekker gerechtje voor het hele gezin. Eetsmakelijk!

 

 

Tupperware Thursday: Gebakken rijst met sperziebonen
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Lunch, Diner
Aantal porties: 2
Ingrediënten
  • 150 gram zilverlies rijst
  • 500 gram sperziebonen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 200 gram kikkererwten
  • 40 gram ongezouten cashewnoten
  • kruiden naar smaak: paprikapoeder, komijnzaad, laos, gember, kurkuma, peper & zout
Zo maak je het
  1. Snipper de ui en de tenen knoflook
  2. Snij de paprika in blokjes en dop de sperziebonen. Snij ze 1x doormidden
  3. Doe olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en 2 tenen knoflook.
  4. Als de ui glazig is voeg je de ongekookte rijst toe. Bak dit tot de rijst wat glazig oogt.
  5. Voeg nu ook de sperziebonen en de gele paprika toe. Bak nog een paar minuten mee. Voeg naar smaak de specerijen toe.
  6. Voeg als laatste ook de kikkererwten toe
  7. Voeg een kopje water toe aan je rijst en groente mix.
  8. Laat het geheel nu 10 tot15 minuten pruttelen zodat de rijst en de sperziebonen gaar kunnen worden. Als na een tijdje al het water verdampt is kun je nog een beetje toevoegen. Het eindresultaat mag nog een klein beetje nattig zijn.
  9. Serveer met de cashewnoten
Opmerkingen
Ook letter met wat saté saus

 

 

Macro’s voor 1 portie (met cashewnoten)
588 calorieën
21 gram eiwitten
84 gram koolhydraten
14 gram vet

Heb jij deze gebakken rijst met sperziebonen gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: