Tupperware thursday: vegan rijst salade met kikkererwten

Tupperware thursday: vegan rijst salade met kikkererwten

Even een snelle tupperware thursday vandaag, deze vegan rijst salade met kikkererwten. Lekker makkelijk en snel klaar maar toch heel lekker en gezond. Dit is zo iets dat ik snel in 20 minuten nog klaar maar wanneer ik te laat bedenk dat ik onderweg moet eten. De meeste ingrediënten heb ik standaard in huis, jij misschien ook wel? Kijk mee en doe er je voordeel mee 🙂 

 

 

Tupperware thursday: vegan rijst salade met kikkererwten
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Lunch, diner
Aantal porties: 2
Ingrediënten
  • 150 gram zilvervlies rijst
  • 200 gram gemengde ijsberg sla (of andere sla)
  • 200 gram kikkererwten
  • Halve komkommer
  • 1 paprika
  • 40 gram walnoten
  • 1 handje alfalfa
  • olijfolie
  • citroensap
  • peper en zout
Zo maak je het
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even afkoelen.
  2. Was de kikkererwten grondig als je deze uit blik gebruikt of kook ze zelf.
  3. Snij de komkommer in plakjes en vervolgens in vieren.
  4. Snij de paprika in blokjes.
  5. Verdeel de sla en de groenten over 2 bakjes.
  6. Verdeel hierover ook de rijst, de walnoten, de kikkererwten en de alfalfa.
  7. Hussel de salade door elkaar.
  8. Meng voor de dressing 2 EL olijfolie, 2 EL citroensap en peper en zout. Verdeel deze over de salades of bewaar in een apart bakje als je de salades pas later op eet.

 

 

Macro’s voor 1 portie 
641 calorieën
25 gram eiwitten
79 gram koolhydraten
20 gram vet

Heb jij deze gezonde vegan rijst salade met kikkererwten gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: