Vegan carrot cake

Vegan carrot cake

Nog 2 dagen tot Pasen! Hoor jij bij de groep mensen die nog geen idee heeft wat hij op tafel gaat zetten? Dan komt deze vegan carrot cake goed van pas. Simpel en zo gemaakt, dat kan haast niet mislukken. Grote kans ook dat je de meeste ingrediënten al in huis hebt. Met deze smeuïge cake ga jij punten scoren dit weekend.  

 

 

Vegan carrot cake
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Cake, dessert
Aantal porties: 6-8
Ingrediënten
  • Carrot cake:
  • 200 gram speltmeel
  • 10 ontpitte dadels
  • 1 TL bakpoeder
  • 1 TL baking soda
  • 1 TL citroen sap
  • 1 TL kaneel
  • 1 TL pumpkin spice of koek en speculaas kruiden
  • 2 bananen
  • 2 flax eggs (3 EL water met 2 EL lijnzaad)
  • 1 TL vanille extract
  • 150 gram peen julliene
  • 100 ml plantaardige melk
  • snufje zout
  • 50 gram walnoten (optioneel)
  • maple syrup of ander zoetmiddel (optioneel)
  • Frosting:
  • 150 gram cashew noten. Minimaal 4 uur geweekt in water of een hele nacht.
  • 175 kokos creme (dikke kokos uit een blik kokosmelk van 270ml. Zet deze ook de nacht van te voren in de koelkast).
  • 0,5 TL citroensap
  • 20 gram kokosolie
  • 1 TL vanille extract
  • 1 EL maple syrup of ander zoetmiddel
  • snufje zout
Zo maak je het
  1. Begin met het maken van de carrot cake.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Maak de flax eggs door het water met het lijnzaad te mengen. Laat dit voor minimaal 10 minuten staan tot er een pudding achtige substantie ontstaat.
  4. Doe de bananen met de dadels in een keukenmachine en maal dit goed door tot de dadels goed fijn zijn.
  5. Voeg nu alle ingrediënten toe aan de keukenmachine behalve de wortels en de walnoten.
  6. Mix het geheel tot er een glad beslag ontstaat. Proef het beslag, vind je hem niet zoet genoeg voeg dan wat zoetmiddel toe.
  7. Voeg nu de wortel (ongeveer 140 gram) bij de cake. Puls dit een aantal keer door het beslag, de wortel mag wel in sliertjes blijven en hoeft niet helemaal gepureerd te worden.
  8. Roer als laatste de walnoten door het beslag.
  9. Doe bakpapier in een kleine springvorm en vet de zijkanten in. Stort het cake beslag in de springvorm.
  10. Bak de carrot cake voor ongeveer 45 minuten in het midden van de oven.
  11. Laat de cake volledig afkoelen voor je de frosting gaat toevoegen!
  12. Voor de frosting haal je de cashew noten uit het water en maak je deze droog, doe in de keukenmachine.
  13. Open het blik kokosmelk en schep het harde gedeelte in een keukenmachine. Het waterige gedeelte hebben we niet nodig.
  14. Mix de cashew noten en de kokosmelk tot er geen stukjes meer inzitten.
  15. Smelt de kokosolie en voeg die toe aan de frosting samen met de overige ingrediënten voor de frosting.
  16. Mix het geheel door tot er een romige massa ontstaat en de kokosolie goed is verdeelt.
  17. Snij nu de afgekoelde cake doormidden. Doe hierop de helft van de frosting en zet op een bord in de koelkast zodat de frosting stevig kan worden. Doe hetzelfde met de bovenkant van de cake.
  18. Wanneer de frosting stevig is geworden zet je de 2 lagen weer op elkaar.
  19. Maak af met wat extra wortel en walnoten.

 

 

Heb jij deze vegan carrot cake gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: