Vegan chocolade mousse met slagroom

Vegan chocolade mousse met slagroom

Mijn favoriete moment van het diner is toch wel het toetje. Ik kan intens genieten van iets met chocolade, een goede sorbet of iets met de smaak van volle room. Voor mijn kerstdiner van dit jaar maak ik vegan chocolade mousse met avocado en banaan. De smaak en structuur zijn heerlijk zacht. Ik maak hem af met vegan kokos slagroom en wat stukken pure chocolade voor een bite. Dit is een recept waar je iedereen aan tafel blij mee zult maken, vegan of niet vegan. 

 

 

Vegan chocolade mousse met slagroom
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Dessert
Aantal porties: 2
Ingrediënten
  • Chocolade mousse:
  • 1 avocado
  • 2 bananen
  • 2 EL cacao poeder
  • 1 TL vanille extract
  • snuf zout
  • (optioneel: maple syrup)
  • Kokos slagroom:
  • 1 blik kokosmelk (270ml)
  • 1 TL vanille extract
  • (optioneel: 1 TL kaneel of zoet middel)
  • stukjes van je favoriete chocolade (ik gebruikte een extra pure variant met stukjes amandel)
Zo maak je het
  1. Zet de het blik kokosmelk voor een nacht in de koelkast. Door de kou zal het waterige gedeelte naar onder zakken en de kokos naar boven komen. Dit is de bedoeling, schep dit niet door elkaar!
  2. Snij de avocado door midden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een blender of keukenmachine.
  3. Pel de 2 bananen en doe deze bij de avocado. Mix deze eerst even door elkaar.
  4. Voeg nu de vanille, het cacao poeder en een snuf zout toe. Mix het geheel even goed.
  5. Proef nu even aan je mousse, wil je hem wat zoeter voeg dan nog wat maple syrup toe.
  6. Schep de mousse in 2 glaasjes en zet deze in de koelkast.
  7. Ik vind hem lekkerst als hij een nacht in de koelkast kan staan, daarmee wordt de structuur wat beter.
  8. Voor het serveren hak je de chocolade.
  9. Verdeel eerst wat op de chocolade mousse in het glaasje.
  10. Schep de dikke witte bovenste laag van de kokosmelk (tot je het heldere gedeelte ziet).
  11. Mix dit met een mixer op tot een mooie slagroom. Voeg naar wens vanille, kaneel of zoetmiddel toe en blijk mixen tot een stevig room.
  12. Schep dit met een lepel over de chocolade mousse en maak toefjes met een spuitzak.
  13. Verdeel nog wat extra gehakte chocolade over de slagroom en serveer direct.

 

.

Heb jij deze vegan chocolade mousse gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: