Vegan meringue krans met rood ijs, tropisch fruit en pure chocolade

Vegan meringue krans met rood ijs, tropisch fruit en pure chocolade

De eerste week van december zit er weer op en sinterklaas is weer terug naar Spanje. Het startschot voor de winkels om zich vol te gaan richten op de kerst. Hoewel wij volgende week op vakantie gaan en de kerst in Nederland niet meemaken, wil ik toch wat kerstrecepten met jullie gaan delen. Ik trap vandaag af met een vegan meringue krans. Op de cover van de allerhande was een prachtige krans te zien en die moest ik natuurlijk namaken. Mijn versie werd natuurlijk vegan, met een goede nicecream, vers tropisch fruit en pure chocolade. De vegan meringue en het ijs is wat zoeter, het fruit en de passievrucht is wat zurig en de chocolade geeft net een bitter en sterke touch aan het geheel. Eerlijk, de vegan meringue vergt wat geduld, maar uiteindelijk is hij het wel helemaal waard! 

 

 

Vegan meringue krans met rood ijs, tropisch fruit en pure chocolade
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Dessert, Kerst
Ingrediënten
  • Meringue:
  • sap van 1 pot kikkererwten (totale inhoud 300 gram)
  • 1 TL vanille extract
  • 3-4 EL poedersuiker
  • 1 TL bietensap
  • Nice cream:
  • 1 bevroren banaan
  • 100 gram bevroren mango
  • 1 voorgekookte rode biet
  • ongezoete amandelmelk
  • Topping:
  • 1 pitahaya/ dragon fruit
  • 1 passievrucht
  • 85% of 99% pure chocolade
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 100 graden
  2. Giet de kikkererwten af en vang het sap op.
  3. Doe het sap in een vetvrije kom en mix dit eerst een minuut of 5 met een mixer
  4. Het zou nu al wat witter van kleur moeten worden en wat stevigheid moeten krijgen
  5. Voeg nu tijdens het mixen beetje bij beetje het poedersuiker en de vanille extract toe
  6. Mix het geheel nog goed door tot echt stevig wordt en je er pieken in kunt maken. Als je de kom onderste boven houdt zou het schuim moeten blijven zitten.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  8. Doe het schuim in een spuitzak en maak hoopjes
  9. Zet de bakplaat nu voor 1,5 (!) uur in de oven. Op deze manier zorg je ervoor dat de meringues goed kunnen drogen.
  10. Laat ze goed afkoelen als ze uit de oven komen.
  11. Leg de meringues als ze afgekoeld zijn in een krans op een bord.
  12. Snij de pitahaya in kwarten en maak hier plakjes van.
  13. Hak wat chocolade in stukjes
  14. Snij de passievrucht vast open.
  15. Pak de blender erbij en doe hier de ingrediënten in voor de nice cream. Neem een klein scheutje melk.
  16. Schep bolletjes van de nice cream tussen de hoopjes meringue (je gebruik ongeveer ¾e deel)
  17. Doe nu een paar flinke scheuten melk in de blender bij de overgebleven nice cream. Mix dit nu tot een saus.
  18. De saus giet je nu als dressing over de meringue.
  19. Garneer met het fruit en de chocolade
Opmerkingen
Ik gebruik kikkererwten uit blik omdat daar vaak veel meer sap in zit dan bij blikjes het geval is. Gebruik je wel kikkererwten uit blik dan heb je misschien meer dan 1 blik nodig.

Wil je de nice cream en de saus vast klaarmaken maar die pas op het laatste moment serveren wanneer je gasten er zijn? Doe de nice cream dan in een bakje en zet dit even terug in de vriezer. De saus bewaar je in de koelkast.

 

 

Heb jij deze geweldige vegan meringue krans gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: