Vegan protein mug cake

Vegan protein mug cake

Vandaag een snel en simpel ontbijt receptje, gemaakt met ingrediënten die ik eigenlijk altijd in huis heb. Deze mug cake heeft een heerlijke luchtige maar toch rijke chocolade smaak. Een heerlijke toetje om als ontbijt te eten, het is vegan, eiwitrijk en ook glutenvrij.  Een perfecte vervanger voor mijn dagelijkse havermoutjes. Het beslag is heerlijk om zo als chocolade ‘vla’ te eten, snel in de magnetron te stoppen of in de oven te bakken. Geniet!

 

Vegan protein mug cake
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt, Dessert
Aantal porties: 1
Ingrediënten
  • 1 rijpe medium banaan
  • 1 ruime eetlepel pindakaas (100% pinda's)
  • 2 eetlepels cacao poeder (ongezoet)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels ongezoete amandelmelk
  • 2 eetlepels vegan eiwitpoeder vanille (of meel naar keuze)
  • snufje zout
  • optioneel: cacao nibs, chocolat chips of pure hagelslag als topping
Zo maak je het
  1. De snelste versie: doe alles in een blender en mix tot een beslag
  2. Geen blender?
  3. Prak de banaan
  4. Roer hier de pindakaas door
  5. Voeg de cacao, eiwitpoeder, bakpoeder en snuf zout oe
  6. Voeg de melk toe en roer alles goed door elkaar
  7. Schep het beslag in een kommetje (ingevet) en zet dit 2 minuten in de magnetron of 10-15 minuten in de oven
  8. Laat een klein beetje afkoelen en top eventueel naar keuze met (rauwe) chocolade

 

 

Heb jij dit recept gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien! 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: