Vegan tosti #nationaletostidag

Vegan tosti #nationaletostidag

Geloof het of niet, vandaag is het Nationale tosti dag. Na pindakaas dag een aantal weken terug gaan we nu gewoon weer door met de volgende ‘rare’ dag. Tosti’s dus, ook daar weet ik me wel raad mee. Hoewel er hele lekkere vegan tosti’s te maken zijn zonder kaas, laat ik jullie vandaag een variant zien met ‘kaas’. Maak jij een vegan tosti op #nationale tosti dag? 

 

 

Vegan tosti #nationaletostidag
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt, lunch
Aantal porties: 2
Ingrediënten
  • 4 volkoren boterhammen
  • 1 rode paprika
  • paprika spread (ik gebruik die van zonnatura)
  • vegan plakjes kaas (ik gebruikte wilmersburger die je gewoon bij AH koopt)
  • peper
  • tijm
Zo maak je het
  1. Laat het tosti ijzer opwarmen
  2. Snij de paprika langs de zijkant in 4 grote 'plakken' zonder de zaadlijsten.
  3. Leg de paprika in het tosti ijzer en grill deze eerst kort.
  4. Smeer 2 boterhammen een goede laag paprika spread, leg hierop de plakjes kaas.
  5. Haal de paprika's uit het tosti ijzer en leg deze bovenop de kaas.
  6. Strooi nog wat tijm en peper over de paprika's en leg de anderen boterhammen er bovenop.
  7. Leg de tosti voor een aantal minuten onder het tosti ijzer.

 

 

Macro’s voor 1 tosti 
319 calorieën
10 gram eiwitten
47 gram koolhydraten
9 gram vet

Heb jij deze vegan tosti gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  


%d bloggers like this: